Nieuws

Prototyping 2018: Bedankt dat U erbij was!


Op Prototyping 2018 mochten we deze week vele enthousiaste bezoekers op de stand van FormiD verwelkomen. De DTLite en DT60 3D printers van Dynamical Tools, een primeur op Belgische bodem, konden op heel wat interesse rekenen. Ook de DWS XFAB 3500 viel erg in de smaak, vooral door de nieuwe toepassing van de hybride matrijzen dankzij de Therma 500 resin. Uiteraard konden de toepassingen in PA12 van de HP Multi jet fusion technologie niet ontbreken, alsook de vertrouwde freesmachines van Roland. De winnares van onze wedstrjid "Design voor #AdditiveManufacturing", in samenwerking met de buren van Adopt ID, kwam ons graag wat meer uitleg over haar ontwerp geven.

De Sint kwam dit jaar een maandje te vroeg voor de bezoekers van Prototyping. Onze goede vrienden van Dynamical Tools waren immers speciaal uit Spanje overgekomen om de DTLIte en DT60 in primeur op Belgische bodem voor te stellen. Zij hadden ook een hele reeks voorbeelden mee van de vele toepassingen voor dit open filament systeem, van met Carbon versterkt filament tot PEEK en het flexibele TPU. Voor zij die er deze editie niet bij konden zijn, niet getreurd, u kan deze revolutionaire 3D filament printer vanaf maandag ook bij ons in de showroom te Temse komen bewonderen.

Onze bezoekers hadden veel oog voor de ruime toepassingen van de DWS Xfab 3500, en dan in het bijzonder voor de Therma 500 resin die het vervaardigen van hybride matrijzen mogelijk maakt. Deze kunnen in combinatie met de klassieke spuitgietmaterialen worden gebruikt en gaan tot wel 200 cycli mee, uiteraard afhankelijk van het gebruikte spuitgietmateriaal en de complexiteit van het ontwerp. Ook de medische toepassingen en het vervaardigen van juwelen en kunst waren vaak onderwerp van gesprek.

De fiere winnares van onze wedstrijd Design for #AdditiveManufacturing geeft meer uitleg over haar winnende ontwerp.

De DTLite in primeur op Belgische bodem in actie.

Het circus trekt weer verder! Bedankt allemaal!

Volgende week bezoeken we Formnext in Frankfurt, waar u bij ons nog altijd vrijkaarten voor kan krijgen!

(Met dank aan Flam3d)


Recente Posts